OVER STORUMLOOP


ONTSTAAN

Hallo, ik ben Kim Boers,
Ik ben de hondenopvang Storumloop bijna 5 jaar geleden begonnen. Het is allemaal begonnen met een puppyopvang bij mij thuis.. Na een klein beetje promotie liep het al storm, een huis vol puppy's wie wilt dat nu niet? Ikzelf had toen der tijd een Duitse Herder x Mechelse herder genaamd Storum, waar ik blind op kon vertrouwen. Hij heeft mij en de pups enorm veel geleerd over de hondentaal. Al snel werden alle honden pubers en uiteindelijk ook volwassen. Ik kon ze door de band die we hadden opgebouwd natuurlijk nooit meer wegsturen. Helaas is Storum 4-12-2013 overleden aan de gevolgen van kanker. Al langere tijd wilde ik er voor mezelf een pup bij, maar omdat Storum ziek werd heb ik besloten zijn laatste dagen veelal om hem te laten draaien. Na het overlijden van Storum heb ik het besluit genomen weer een pup aan te schaffen dit is Hurricane geworden alias Cane een poolhond X, geheel toevallig geboren op 4-12-2013.
Als van kleins af aan laat ik alle honden in de buurt uit, van Teckel tot Sint Bernhard niks was te gek en allen even lief! Ik wist dus al heel lang dat dat is wat mij echt gelukkig maakt. Echter had ik nooit durven dromen daadwerkelijk van mijn hobby mijn beroep te kunnen maken.

Maar niks is minder waar, na 3 jaar vanuit huis te hebben gewerkt met de honden en te zijn begonnen aan de opleiding tot kynologisch gedrags-therapeut was het toch echt tijd op zoek te gaan naar een paradijs voor “mijn” honden. En met succes! Na een zoektocht van meer dan 6 maanden kwam ik op een mooie zomerdag Arthur tegen op een hondenuitlaatveld, hij vroeg mij of alle 7 honden van mij waren. Ik legde hem uit dat ik een dagopvangservice voor honden aanbiedt en dat ik al voor een langere tijd opzoek ben naar een mooi stuk grond. Hij was meteen geïnteresseerd en vertelde mij dat het stuk verwilderd bos (voormalige waterzuivering) aangrenzend aan het hondenveld van hem is en er nog een mooie bestemming voor zoekt. Hij had de sleutel bij zich en stelde voor een kijkje te gaan nemen. Het zag er super gaaf uit, maar wat een werk! Hier was duidelijk te zien dat de natuur heerlijk zijn gang heeft kunnen gaan voor de afgelopen 10 jaar.
Inmiddels zijn we 2 jaar verder..
Na veel hulp, bloed, zweet en tranen ben ik eindelijk op een punt dat ik mijn bedrijf verder kan uitbreiden. Storumloop bestaat uit 6 diverse hondenspeelvelden met speeltoestellen, onderdak een waar hondenstrand middenin “Het stukje bos”
Mijn visie is om zo veel mogelijk honden een geweldig leven te bieden. Dat is dan ook de drijfsfeer van Storumloop. Of je hond nu meer begeleiding nodig heeft, te lang alleen thuis zit of simpelweg omdat hij het liefst de hele dag buiten speelt met vrienden, Storumloop biedt een oplossing.
Uit ervaring kan ik spreken dat met honden spelen en aanhalen een helende werken heeft op de geest. Ze leren je de kleine dingen in het leven te waarderen. Buiten dat houden ze je ook in beweging, met een energie waar je nooit moe van wordt. Ik wil graag al deze geluksmomenten delen met mensen die dat nodig hebben. Maar ook voor kinderen is het belangrijk om te weten hoe je een hond benaderd en behandeld, zo zijn ze bij Storumloop niet alleen heerlijk buiten ze leren ook wat respect voor de natuur inhoud.


LOCATIE

Gelegen nabij bus- en metrostation Rodenrijs, wij beschikken over 3000m² omheind puur natuur. Het terrein is verdeeld in 6 kleinere velden, zo kunnen we de honden op een harmonieuze manier verdelen.
Door de vele bomen hebben de honden genoeg schaduw in de zomer. Mocht het slecht weer zijn, dan hebben we schuilvoorzieningen.